Zöldség és gyümölcs tárolás

Szeretnéd tudni hogyan őrizd meg a zöldségek és gyümölcsök frissességét minél hosszabban?
Olvasd el cikkünket, amiből megtudhatod, mit, hol és hogyan tárolj.

Néhány gyümölcsnek és zöldségnek egyáltalán nem tesz jót a hideg környezet (pl.:megváltozik az ízük és textúrájuk) , tehát ezeket ne tárold hűtőben:
Burgonya
Paradicsom
Hagyma
Fokhagyma
Uborka
Érésben lévő gyümölcsök: banán, barack, avokádó, stb.

Néhány trükk:
A hagymát és a burgonyát sötét, hűvös helyen tárold, egymástól külön. A gombát csavard papírtörlőbe, majd tedd papírzacskóban a hűtőbe, így sokkal később barnul meg. A spárga újból ropogós lesz, ha szárával lefelé hideg vízbe állítod és vársz vele egy kicsit.
Ha műanyag zacskóban (lehetőleg lebomló, környezetbarát) tárolod a zöldségeket, a levegőzés miatt lyukaszd ki pár helyen.
A zöldfűszereket tárolását műanyagdobozban, hűtőben javasoljuk.

Jó ha tudod milyen sorrendben fogyaszd el a hűtődben vagy konyhádban lévő finomságokat, hogy azok még ne veszítsenek élvezeti értékükből.

1 hét, először ezeket edd meg:

Gomba
Cukkini
Nyári tök
Padlizsán
Zöldbab
Csirák
Borsó
Paradicsom
Spárga
Málna
Eper
Szilva
Cseresznye
Meggy
Szőlő
Barack
Banán
Metélőhagyma
Spenót
Petrezselyem
Koriander

1-2 hét

Uborka
Körte
Zeller szár
Brokkoli
Saláták és leveles zöldségek
Kaliforniai paprika
Áfonya
Rozmaring

2-3 hét

Karfiol
Zeller gumó
Répa
Cékla
Póréhagyma
Narancs
Citrom
Lime
Grapefruit

4 hétig vagy tovább bírják

Burgonya
Hagyma
Fokhagyma
Káposzta
Édesburgonya
Alma
Sütőtök
Fehérrépa

Reméljük hasznodra válik cikkünk, hamarosan újabb tippeket adunk a zöldség és gyümölcs imádóknak.

Vélemény, hozzászólás?